מדינה שסובלת ממהגרים לא חוקיים רבים, התופסים לאזרחיה את מקומות העבודה, תקשיח את מדיניות ההגירה שלה. במקביל, מדינה אשר שואפת לפתח את הפיתוח והמחקר בתחום מסוים או שחסרים לה בעלי מקצוע מסוימים, תשאף לעשות "ייבוא" של המוחות הדרושים לה.
מדינות לדוגמא
ארה"ב למשל סובלת ממהגרים רבים ממקסיקו ומארצות אמריקה הלטינית בכלל, שעובדים בה באופן לא חוקי. כמו כן, לאחר אירוע "התאומים", ארה"ב נקטה אמצעים למניעת פיגועי טרור נוספים והקשיחה את התנאים כלפי אלו שמוצאם מהמזרח התיכון. (לצערנו, גם אנו נכללים בקטגוריה זו ומחויבים לעבור תהליכי בדיקה מדוקדקים יותר מאשר אזרח בריטי יצטרך לעבור.) לאור זאת, רילוקיישן לארה"ב, אפילו אם הוא מסודר על ידי החברה לוקח פעמים רבות זמן רב. קרו כבר מקרים של ישראלים שביקשו לעשות רילוקיישן לארה"ב באופן ספציפי, ובקשתם התעכבה או נדחתה עקב אי בהירויות בעברם הצבאי או פשוט בגלל חזותם המזרחית.
ספרד גם היא סבלה, ועדין סובלת, מעודף עובדים זרים ממדינות דרום אמריקה, ולכן הכריזה כי תקשיח את היחס כלפיהם ואת מדיניות ההגירה שלה.
אוסטרליה לעומת זאת היא מדינה בעלת מדיניות הגירה רכה יותר. אם אתם בעלי הכשרה במקצועות שמבוקשים על ידי הממשל שלה, דרככם למעבר רילוקיישן לאוסטרליה קצרה יחסית. דרישותיה הבסיסיות הן, תואר אקדמי, ידיעת אנגלית והכשרה מקצועית. כמו כן היא אינה דורשת שתהיו בעלי קשר משפחתי לאוסטרליה. בדרך כלל משרות הדורשות רילוקיישן הן אינן משרות זוטרות, ולכן מראש מתכוננים לדרישות מסוג זה, ואין זה מאמץ נוסף שיש לתת לו תשומת לב. עם זאת, במקביל לקלות ההגירה, מבקשת ממשלת אוסטרליה ממהגריה לחתום על הצהרת ערכים אוסטרלית, המוודאת שמהמגרים קראו את הספר "החיים באוסטרליה" ומתנהגים בדרך המאפיינת את אוסטרליה.
לפני מעבר רילוקיישן למדינה מסוימת בחו"ל, רצוי לעשות עבודת חקר מקדימה שתקל על התהליך.
עידן רילוקיישן בו אנחנו חיים מציב אתגרים חדשים ופותח הזדמנויות, אך עם זאת, כרוך גם בהתמודדויות שלא הכרנו, הדורשות טיפול על ידי מקצוענים. בצומת הזה, בין מדינה למדינה, בין תפקיד לתפקיד, בין שפות ותרבויות – אנחנו נמצאים. הטיפול כולל את כל ההיבטים – החל מהייעוץ המקדים, הכנת המשפחה למעבר ושילוח החפצים, ועד להתבססות בארץ היעד והליווי השוטף לכל אורך תקופת המשימה. הידע והניסיון שצברנו עומד לרשותך בכל מעבר, בכל פינה בעולם.